PROJECT96
Heb je een briljant idee? Mail me, ik ben nieuwsgierig zoals je weet ;)

Email: celine@project96.nl

Mijn belevenissen volgen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
Naar Huis
17543
post-template-default,single,single-post,postid-17543,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Naar Huis

De wolken razen onder me voorbij. Het staal van de vleugel weerkaatst de zon. Ik staar naar buiten. Een weekend Wenen schudde mijn gedachten op, prikkelde mijn creativiteit en hernieuwde mijn honger naar vrijheid. En nu zit ik met een brok in mijn keel in het vliegtuig. Hoe houd ik wat nu zo fijn voelt vast in Nederland – te midden van een verbouwing, drie rond rennende jongens en een met rasse schreden naderende verhuizing – vraagt mijn onrustige brein zich al een uur af. Terwijl mijn jongste zusje zorgeloos ligt te slapen in de stoel naast me, begin ik te schrijven. Het wordt spontaan een plan om dat wat ik werk noem te laten wachten tot ná de verhuizing. Het gevolg is ademruimte. En pret.

Regel 1: Verleg je focus. Doe wat je nu doet vol overgave.

Bij terugkomst uit Wenen waren de jongens om beurten ziek. De moeder in mij wilde volledig aanwezig kunnen zijn voor die hummels, de ondernemer in mij – bruisend van inspiratie – riep steeds wanhopig: “zo kom je natuurlijk helemaal niet aan werken toe!” Ik had geen afspraken staan, dus van wie moest dat nou eigenlijk helemaal, dat werken? Precies, van mezelf. Ik boycotte mijn eigen plezier – zo was niks meer leuk. Loslaten dus. Iedere dag een test, maar als het lukt een feestje.

Regel 2: Zet die borrelende creativiteit – het gevolg van één enkel museumbezoek (Leopold Museum, aanrader dus!) – in voor de kinderkamers, de tafel die je gaat maken voor in de nieuwe keuken en het inrichten van de tuin.

Die tuin is mijn grootste uitdaging. We hebben al een boom vermoord. Per ongeluk. Met een balkon van 1 bij 2 als graadmeter van de afgelopen jaren is 96m2 tuin ineens een Walhalla, maar ook letterlijk onontgonnen terrein. Mocht je een boom in je tuin willen verplaatsen dan hier mijn tip: doe het niet op de heetste dag van het jaar. (Duh. I know, I know. #groentje)

Regel 3: Schrijf meer. Ook onzinnige dingen.

Mijn eerste reactie was: nóg meer?! En toch voelde ik ook meteen dat het klopte. Door te schrijven ontspan ik in mijn hoofd. Alles wat zich ophoopt als onaffe gedachten (boodschappenlijstjes, data, wat ik zou moeten doen maar nog niet gedaan heb) en misschien-ooit-wel-bruikbare plannen veroorzaakt mist. Het op papier zetten ervan, maakt dat er ruimte ontstaat voor plezier en een gevoel van vrijheid. Voordeel: uit al die op papier gezette mist ontstaan vaak wel blogs – sterker nog, je leest er nu een!

Regel 4: Slaap!

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik ben in tijden van slaaptekort prikkelbaarder dan anders. Niet per sé gezellig. Het is heel verleidelijk om te denken dat doorwerken tot diep in de nacht werk scheelt morgen. Bij mij maar zelden waar. Ik houd het drie dagen echt vol en daarna voel ik mijn lijf protesteren. Of ik dat niet gewoon kan negeren? Tuurlijk, kan zeker. Maar ik wil het niet. Mijn lijf weet het op dit soort momenten altijd beter. Weltrusten dus – ook als je dit leest midden op de dag. Niets mis met een powernap.