PROJECT96
Heb je een briljant idee? Mail me, ik ben nieuwsgierig zoals je weet ;)

Email: celine@project96.nl

Mijn belevenissen volgen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
PAUZE
17446
post-template-default,single,single-post,postid-17446,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

PAUZE

Afgelopen woensdag. Een overvolle bakfiets, het regent dat het giet. Nog snel even een oplader voor mijn telefoon kopen, want die is sinds twee dagen spoorloos. Eerder die dag kapseisde de bakfiets al bijna toen ik charmant een stoeprandje meepikte. Nu parkeer ik hem, althans, ik doe een poging. Het volgende moment ligt de fiets met inhoud plat op de grond met mij er languit overheen, benen in de lucht. Bridget Jones in bunny pak, maar dan anders. Zo’n moment waarvan je achteraf had gewild dat het op film was opgenomen, zodat je het schaterlachend 32 keer terug had kunnen kijken. De jongeman van de telefoonwinkel schiet te hulp en vertelt tijdens het rechtzetten van de fiets mijn (overigens ongedeerde) kinderen dat dít tenminste écht avontuur is. Ik grinnik. Dat doe ik die dag nog vaak als ik eraan terug denk.

Mijn les hieruit is drieledig. Eén: als ik de bakfiets zo volgeladen meeneem zijn sneakers toch echt een beter idee dan hakken – zelfs als het sleehakken zijn. Twee: ik moet vooral yoga blijven doen, want zonder was ik lang niet zo sierlijk gevallen. Drie: het is tijd voor pauze.

Ik heb een drukke maand voor de boeg. In mijn agenda staan belangrijke deadlines, op mijn bureau ligt een stapel to-do lijstjes. En toch neem ik volgende week vrij. Want als er niets is, mag alles er zijn. Ontstaat er ruimte van waaruit dingen zich als vanzelf ontvouwen – een plek zonder verwachtingen, zwanger van mogelijkheden. Of zoals Paula Kolthoff het zegt: ruimte waaruit iets nieuws kan ontstaan. Wedden dat mijn to-do lijstjes daarna overbodig blijken? Die val met de bakfiets was precies het zetje dat ik nodig had. Pauze. Ik heb er nu al zin in.