PROJECT96
Heb je een briljant idee? Mail me, ik ben nieuwsgierig zoals je weet ;)

Email: celine@project96.nl

Mijn belevenissen volgen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
THEETIJD
17894
post-template-default,single,single-post,postid-17894,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

THEETIJD

We eten maïs. Suikermaïs. Biologisch ook nog eens. Bezorgd door de lieve mensen van Kievit uit Katwijk. Degene die de nieuwsbrief met recepten wekelijks schrijft heeft een goed gevoel voor humor en een fijne neus voor smaak. Ik ben dan ook intens gelukkig met ons hernieuwde abonnement dat maakt dat ik iedere donderdag weer op zoek moet naar vrije hoekjes en gaatjes in de koelkast voor de enorme hoeveelheid groente die binnenkomt. Deze keer dus maïs, onder andere.
Terwijl ik hem sta schoon te maken -blad eraf, haren eraf- flitst het ineens door mijn hoofd: maïshaarthee. Een term die ik vroeger als acupuncturist op een lijstje schreef voor mijn patiënten als versterker van de milt-energie. Zelf nooit gedronken, wel ooit eens opgezocht online. Maar nu, door mijn jaaropleiding Leven met Planten bij Mevrouw Onkruid van het afgelopen jaar, klikt er iets. Ik begin de haren te verzamelen, doe ze in een bakje, pak als de maïs op het vuur staat een stuk keukenrol en loop naar mijn werkkamer. Ik spreid de keukenrol uit en leg de maïsharen erop om te drogen. Iets wat ik vroeger niet gedaan zou hebben; teveel gedoe, niet zeker weten of het echt bruikbaar is – je kent ze vast wel de excuses. Mijn jaar met planten heeft me geleerd dingen soms in verkeerde volgorde te doen. Handelen in het moment. Nu drogen, straks opzoeken of het bruikbaar is. Omdat weggooien en daarna opzoeken vaak tot spijt leidt en aan spijt heb je zo weinig.
Aan maïshaar misschien ook, ik las net dat maisbaardthee gemaakt is van de draden van vrouwelijke bloemen van de maïs, dus of ik nou het goede goedje heb…
Maar de dankbaarheid voor dat wat de natuur geeft en niets willen weggooien van wat eventueel bruikbaar zou kunnen zijn maakt dat ik niets dan pret voel op dit soort momenten. En laat ik nou net een zwakke milt-energie hebben! Fantastisch hoe het altijd weer precies klopt, het leven.