PROJECT96
Heb je een briljant idee? Mail me, ik ben nieuwsgierig zoals je weet ;)

Email: celine@project96.nl

Mijn belevenissen volgen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
VERTEL VERHALEN!
17435
post-template-default,single,single-post,postid-17435,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

VERTEL VERHALEN!

Een doodgewone doordeweekse dag. Ik sta de vaatwasser uit te ruimen en heb voor mijn middelste op zijn verzoek als achtergrondmuziek het promotie-filmpje van de musical De Sprookjessprokkelaar opgezet. “Vertel verhalen!”, klinkt het blikkerig door de luidspreker van mijn telefoon. Totaal onverwacht voel ik tranen prikken.

Als kind kon ik mezelf verliezen in boeken. Urenlang lag ik languit op mijn bed te lezen, ook ‘s avonds laat nog, als het hele huis al sliep. Op de middelbare school koos ik Grieks in plaats van Latijn. Ik hield van de Griekse mythologie, waande me in een andere wereld als ik de juf hoorde vertellen. Eenmaal aan het werk als arts bleek mijn liefde voor het verhaal van de patiënt soms ingewikkeld te combineren met de tijd die stond gepland voor het consult.

Wat mij betreft is er te weinig ruimte voor verhalen in het leven van alledag. En dat ene, blikkerige zinnetje, deed me dat eens te meer beseffen. Een verhaal is niet alleen een veilig toevluchtsoord of welkome inspiratiebron, een verhaal is ook een katalysator voor verbinding.

Frankly there isn't anyone you couldn't love, once you've heard their story.

 – Mary Lou Kownacki

Ieder mens heeft een verhaal. Meer dan één zelfs. Hoe er gedeeld wordt bepaalt de impact. Daar waar de verteller zich (in het groot of klein) kwetsbaar op durft te stellen en de toehoorder zich voorneemt onbevooroordeeld te luisteren ontstaat écht contact. En het is dat contact dat maakt dat een terloopse ontmoeting in de trein soms de rest van je dag op een positieve manier beïnvloedt.