PROJECT96
Heb je een briljant idee? Mail me, ik ben nieuwsgierig zoals je weet ;)

Email: celine@project96.nl

Mijn belevenissen volgen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
WAKE UP CALL
17450
post-template-default,single,single-post,postid-17450,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

WAKE UP CALL

“Léés de letters, niet raden”, hoor ik mezelf zeggen. De oudste leert lezen. Een wonderlijk proces. De honger naar woorden, letters en Donald Ducks is overdonderend, evenals het ongeduld.

En dat ongeduld, dat herken ik. Van de ochtenden waarop ik de middelste ongeveer tachtig keer moet vragen of hij kan gaan wassen en aankleden (zonder resultaat, waardoor ik wat later met een kleuter in pyjama de Albert Heijn binnenstap) én van de tijd dat ik nog hoopte ooit ontdekt te worden als de volgende Rembrandt of Van Gogh – mijn lessen modeltekenen.

Al bij binnenkomst was er meestal iets wat opviel aan het model. Op een keer sprong een bolle rechterwang in het oog. Als vanzelf en vol overtuiging zette mijn hand daarna een gebogen lijn daar waar de wang moest komen. Het portret leek echter voor geen meter dus werd lijn na lijn opnieuw gezet in een soort gefrustreerd herstelproces. Tot ik met een verhit hoofd vol houtskoolvegen een stap achteruit deed. Ik liet mijn eigen veronderstelling los en keek. Ik zag dat vanuit de hoek waar ik op dat moment stond de lijn, die de bolle wang markeerde, kaarsrecht was. En ja hoor, toen ik die aanpaste op mijn papier ontstond er direct een gelijkenis tussen de dame die voor me zat en mijn papieren variant. Halleluja!

Op het moment ontwikkel ik de online cursus “VOLG WAT JE RAAKT” – een project van PROJECT96. Dat is ook een gevalletje liever nu dan morgen. Helemaal voor ogen hoe het moet worden, maar nog geen letter op papier. Alsof ik nog steeds allemaal gebogen lijnen zet. En toen zag ik mijn zoontje lezen – dat was mijn wake up call.

Raad zoveel je wilt, droom, verlang, wens. Verlies echter nooit de werkelijkheid uit het oog – want in de werkelijkheid, in wat er is als je écht kijkt, ligt de volgende stap verscholen. Altijd.